A spárga a tavasz egyik első zöldsége.
És valahogy el sem tudom képzelni a tavaszt enélkül az őrülten finom spárgás omlett nélkül. Ha nem tudod, miről beszélek, javaslom, hogy próbáld ki ezt a receptet 😉 Oké?
Elkészítés:
- Mossuk meg a spárgát és vágjuk le az alsó fás részt. Melegítsünk fel egy serpenyőt, csepegtessünk rá egy kevés olívaolajat, és pirítsuk meg a spárgát.
- Közben verjük fel a tojásokat egy tálban, és villával vagy kézi habverővel verjük fel, amíg a fehérje már nem látszik. Ezután sózzuk és borsozzuk meg a tojásokat, majd öntsük a keveréket a felforrósított serpenyőbe.
- Úgy tapasztaltam, hogy akkor sikerül a legjobb omlett, ha közepes lángon sütöm.
- Húzd a tojásos keveréket a serpenyő szélétől a közepe felé, majd a serpenyőt kissé ferdén tartsd, hogy a folyadék a perem felé folyjon. Ismételd meg a műveletet, amíg az omlett mindenütt kissé megszilárdul.
- Ezután hagyd, hogy az omlett alul kissé jobban megsüljön, megpiruljon. Jó fél perc elteltével vegyük le a serpenyőt a tűzről, és helyezzük a spárgát az omlett egyik felére, a másik felét pedig egy spatula segítségével hajtsuk a tetejére.
- Tálalás előtt szórd meg az omlettet frissen vágott petrezselyemmel, és máris kész az ízletes étel.
Jó étvágyat!