A nagyon népszerű Snickers csokoládétorta új külsőt kapott!
Egy egészséges, finom és fehérjedús sütemény formájában, amelyet egyszerűen ki kell próbálnod.
Ez a torta nem csak a Snickers-rajongóknak fog tetszeni, hanem azoknak is, akik nem szeretik az édes és nehéz süteményeket!
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Készítsd el a tortalapot az összes hozzávaló összekeverésével. A masszának kissé nedvesnek kell lennie, de ha úgy érzed, hogy túl folyós, adj hozzá még egy kis őrölt mandulát. A masszát kend egy 24 cm átmérőjű, levehető peremű tortaformába. A masszát enyhén nyomkodd a tortaforma széléhez, hogy tortaperemet képezzen. Süsd körülbelül 8-10 percig, amíg egy picit megszilárdul.
- Eközben keverjük ki a krémet. Az édesítőt aszerint adagold amennyire édesre szeretnéd a torta krémjét. Ízlés szerint adj hozzá darált mandulát. Öntsd az elkészített keveréket az alsó sült rétegre, és csökkentett hőmérsékleten (kb. 160°C) süsd 30-45 percig. A tortát nem szabad túl sokáig a sütőben hagyni, mert akkor kiszárad. Süsd minimális ideig, vagy amíg a közepén még kissé remeg, az oldalán pedig tömör lesz. A sütemény kihűlés után teljesen megszilárdul és szaftos marad. A tortát legalább 2 órára tedd hűtőbe.
- A díszítéshez használhatsz étcsokoládét, amit egy kis kókuszolajjal keverj ki. Díszítheted mogyoróvajjal is, amelyet előzőleg kicsit fel kell melegíteni, hogy folyékonyabb legyen. A sótlan mogyorót összetörheted vagy egész szemekkel is megszórhatod a süteményt.
- Az egészséges Snickers torta készen is van. Kínáld meg gyorsan szeretteidet, hogy ne legyenek „furcsák” az éhségtől! ;) ;)
Jó étvágyat! ;)