Fontosnak tartjuk az adatok védelmét

A böngészési élmény fokozása, a személyre szabott hirdetések vagy tartalmak megjelenítése, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk. A "Elfogadva" gombra kattintva hozzájárulhat a sütik használatához.

További információ az adatvédelemről és a sütikről

🚚 Ingyenes szállítás 37 990 Ft felett | ✅ 100% elégedettségi garancia
Konnyu omlett spargaval
Reggeli Tízórai Vacsora Receptek

Könnyű omlett spárgával

Elkészítési idő
10 min
Főzési idő
10 min

ÖSSZETEVŐK

  • Spárga
  • tojás
  • friss petrezselyem
  • olívaolaj
  • bors

A spárga a tavasz egyik első zöldsége.

És valahogy el sem tudom képzelni a tavaszt enélkül az őrülten finom spárgás omlett nélkül. Ha nem tudod, miről beszélek, javaslom, hogy próbáld ki ezt a receptet ;) Oké?

Elkészítés:
  1. Mossuk meg a spárgát és vágjuk le az alsó fás részt. Melegítsünk fel egy serpenyőt, csepegtessünk rá egy kevés olívaolajat, és pirítsuk meg a spárgát.
  2. Közben verjük fel a tojásokat egy tálban, és villával vagy kézi habverővel verjük fel, amíg a fehérje már nem látszik. Ezután sózzuk és borsozzuk meg a tojásokat, majd öntsük a keveréket a felforrósított serpenyőbe.
  3. Úgy tapasztaltam, hogy akkor sikerül a legjobb omlett, ha közepes lángon sütöm.
  4. Húzd a tojásos keveréket a serpenyő szélétől a közepe felé, majd a serpenyőt kissé ferdén tartsd, hogy a folyadék a perem felé folyjon. Ismételd meg a műveletet, amíg az omlett mindenütt kissé megszilárdul.
  5. Ezután hagyd, hogy az omlett alul kissé jobban megsüljön, megpiruljon. Jó fél perc elteltével vegyük le a serpenyőt a tűzről, és helyezzük a spárgát az omlett egyik felére, a másik felét pedig egy spatula segítségével hajtsuk a tetejére.
  6. Tálalás előtt szórd meg az omlettet frissen vágott petrezselyemmel, és máris kész az ízletes étel.

Jó étvágyat!

Kosár (0)

Még 37 990 Ft szükséges az ingyenes postázáshoz