A pizza szerelmeseinek, ezúttal a népszerű étel egészségesebb változata.
Házi tésztával, teljes kiőrlésű lisztből, valamint a kertből származó paradicsommal és bazsalikommal készül. Kitűnő ebédre.
Elkészítés:
- Készítsük el a tésztát úgy, hogy a liszthez fokozatosan adjuk hozzá az ásványvizet, a sót és az olívaolajat. Folyamatosan keverjük, amíg egy sima masszát nem kapunk. Szükség esetén adjunk hozzá lisztet vagy vizet. Gyúrjuk össze a tésztát, és hagyjuk pihenni egy órát.
- Az érett paradicsomot botmixerrel turmixoljuk össze, adjuk hozzá a bazsalikomot, a borsot és a sót. Használhatunk hámozott paradicsom konzervet is. Amikor a tészta megpihent, pizza formára nyújtjuk és megkenjük a paradicsomszósszal. A tetejére csirkemellet, sajtot és friss bazsalikomot teszünk.
- 25-30 percig sütjük 180-200 fokon.
Jó étvágyat!